Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ....ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

Πρώτο σοβαρό κρούσμα γρίπης στην Ελλάδα.

Το πρώτο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης Η1ΝΙ έχουμε στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, καθώς ένας νεαρός άνδρας ηλικίας 33 ετών νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Ο 33χρονος ημεδαπός νοσηλεύεται και αρχικά διαγνώσθηκε πνευμονία και στη συνέχεια μετά από εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον ιό της νέας γρίπης.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο 33χρονος ασθενής που εισήχθη στο νοσοκομείο στις 19 Ιουλίου «βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή».
Την ίδια ώρα, με φυλλάδια, κηρύγματα και μηνύματα μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας θα ενημερώνει τους πιστούς για τη νέα γρίπη που βρίσκεται ήδη στη χώρα μας. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος είχε συνάντηση την Τρίτη με τον υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο με τον οποίο αποφάσισαν να υπάρξουν συντονισμένες προσπάθειες και κοινές δράσεις.
Την ίδια ώρα, όπως τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Άρης Σπηλιωτόπουλος «σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας σχεδιάζουμε όλα τα πιθανά σενάρια ώστε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, για έγκυρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της νέας γρίπης, μακριά όμως από κάθε πανικό».
Εν τω μεταξύ, ο Νίκος Μανιαδάκης, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, δήλωσε πως υπάρχει εθνικό σχέδιο δράσης, το οποίο προβλέπει πως θα ανταποκριθεί το σύστημα υγείας σε δυσοίωνα σενάρια σχετικά με τη νέα γρίπη Α.
Ο κ. Μανιαδάκης τόνισε ότι το σύστημα υγείας θα οργανωθεί για να αντιμετωπίσει ακόμη και το χειρότερο σενάριο, δηλαδή σε περίπτωση που θα νοσήσει το 40% του ελληνικού πληθυσμού, χρειαστεί νοσηλεία το 1%, και ίσως ένα ποσοστό που αντιστοιχεί σε 4.000 ασθενείς θα χρειαστεί είτε αναπνευστική υποστήριξη, είτε εντατική. Όλα τα σενάρια, υπογράμμισε ο ίδιος, είναι υποθετικά, και υπενθύμισε πως η νόσος είναι πολύ ήπιας μορφής. Ο κ. Μανιαδάκης επεσήμανε πως έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο σύστημα υγείας.

1 σχόλιο:

  1. Βλέπω ότι ξεκινήσατε με χρηστικές πληροφορίες, και όχι με σκανδαλολογία.
    Κατι ειναι και αυτό. Είμαστε σε αναμονή για να δούμε την συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή