Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΡΧΙΖΑΜΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ...ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΠΙΕΖΕΤΕ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ.ΤΙΜΟΥ ΜΩΡΑΙΤΙΝΗ

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΝΤΟΣ

7 σχόλια:

  1. Πριν λίγες μέρες , μια ξαφνική νεροποντή έπληξε την ΑΘΗΝΑ.
    Το Καματερό όμως το έπληξε και η πλημμύρα.
    Στην ΜΩΡΑΙΤΙΝΗ (ΣΑΜΟΥ για τους παλιότερους), ένας δρόμος πρώην ποταμός , σε μια γωνιά του Καματερού, σύνορο με τον δήμο Αχαρνών, παρασύρθηκαν δεκάδες αυτοκίνητα . Η στάθμη του νερού ανέβηκε τουλάχιστον 1 (ένα μέτρο). Ολόκληρα κομμάτια από άσφαλτο ξηλώθηκαν, υπόγεια πλημμύρησαν και αν συνέχιζε λίγο ακόμη θα κινδύνευαν και ανθρώπινες ζωές. Απόρροια ήταν να πλημμυρήσουν ακόμα και καταστήματα στην ογδόη στάση.
    Αγαπητοί δημοτικοί μας άρχοντες θα θέλαμε αν έχετε την καλοσύνη να διαφωτίσετε για τα μέτρα που προετοιμάζεσθε να πάρετε.
    Μήπως η διάνοιξη μέχρι την Κ.Παλαμά της Μωραιτίνη και παράλληλα η τοποθέτηση δικτύου συλλογής όμβριων υδάτων , ικανού όμως να συλλέξει την ποσότητα των υδάτων που κατεβάζει το ποταμάκι, θα ήταν ίσως η μοναδική λύση για την διάσωση της περιουσίας συνδημοτών μας.: Περιμένουμε με αγωνία την απάντηση σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλάκα κάνεις ρε φίλε τώρα είναι σε άδεια ή ασχολούνται με σοβαρά θέματα όπως το μαγείρεμα πρόσληψης ημέτερων της πράσινης παράταξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να οργανωθούν οι κάτοικοι της περιοχής , να μαζέψουν υπογραφές και να το φέρουν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να δοθεί λύση.
    Τι μόνο για χορούς και πανηγύρια είμαστε καλοί.
    Κάτοικος της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. An emene o dimarxos stin perioxi min favase ola tha itan limena.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.
    ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.
    ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΡΚΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ...
    ΠΕΡΥΣΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 40ΠΟΝΤΟΥΣ . ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ.
    ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ....
    ΥΓ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΤΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟ BLOG.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να αντιμετωπισθεί τέτοιου είδους πρόβλημα, σε μια έκταση σαν το Καματερό, που δέχεται ενδεχομένως τους υδάτινους φόρτους και άλλων όμορων, ανάντι Δήμων, δεν αρκούν ευχές, προβλέψεις και αποσπασματικά έργα, συνήθως βιτρίνας.
    Ο δρόμος είναι, να προχωρήσει ο Δήμος άμεσα στην σωστή και στιβαρή οργάνωση των Τεχνικών υπηρεσιών του, να ετοιμάσει μελέτες με την απαραίτητη σοβαρότητα σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες, που θα προσδώσουν και το απαραίτητο κύρος και τον ρεαλισμό που απαιτείται, μαζί με τις όποιες πιέσεις για αποδοχή και χρηματοδότηση η συνχρηματοδότηση από Κοινοτικούς πόρους η πόρους της περιφέρειας.
    Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, όπως γράφονται εύκολα σε μια οθόνη η σε ένα χαρτί, αλλά σε πρέπει σε καποιο χρονική κενό, σε κάποια ομαδική αναλαμπή, επί τέλους να σπάσει το αυγό του φιδιού του Καματρού.

    Πρέπει να σταματήσει να μας πνίγει το νερό όταν θέλει (κι εμείς δε θέλουμε), το σκουπίδι θέλουμε δε θέλουμε, η λάσπη και το χώμα στα χωρίς πεζοδρόμια δρόμους.

    Πρέπει να μην κατασκευάζονται άχαρες πλατείες, ακριβά δημαρχειακά Μέγαρα, «άχαρες παιδικές χαρές», γιατί δυστυχώς στο τέλος πνιγόμαστε στην ίδια μας τη λάσπη, το νερό, το σκουπίδι και αισθανόμαστε βρώμικα σε μια περιοχή που ακόμα δεν πρόλαβε να ισοπεδωθεί το πράσινο από το τσιμέντο, μια περιοχή που από θαύμα προλαβαίνει ακόμα να μοιάσει του Πάρκου δίπλα της και να γίνει σημείο αναφοράς.
    σημείο αναφοράς για πολλούς, που καμιά φορά κάνουν πώς δε μας ξέρουν, ούτε από το χάρτη και ψάχνουν με GPS να βρούν το δρόμο για περάσουν απο την άψογη Αθήνα στη χαβούζα των Λιοσίων και των Αχαρνών, που για να περάσεις πρέπει να έχεις το μίτο της Αριάδνης μαζί με το GPS.

    Χρειαζόμαστε επειγόντως οργάνωση και προγραμματισμό, σε κάθε επίπεδο και διάσταση.
    και θα τά πετύχουμε αν αλλάξουμε πολλά, μα πάρα πολλά.

    Και πρώτα απο το Δήμο
    Οι μηχανικοί του Δήμου (όπως και κάθε Δήμου βέβαια) μέχρι σήμερα βλέπουν με πρώτη προτεραιότητα τη δουλειά τους (έξω από το Δήμο), μετά τη δουλειά τους με πελάτες (σε σχέση με το Δήμο), μετά τις γνωριμίες τους μέσω του Δήμου και την προσωπική τους ανάδειξη στο σύνολο.
    Είναι όμως και ικανότατοι επιστήμονες και αν αποφασίσουν να ασχοληθούν δημιουργικά με το Δήμο και την Πόλη τους θα αφήσουν ιστορία.
    Και βέβαια όλοι οι εργαζόμενοι, σε κάθε πόστο μπορούν να εργάζονται δημιουργικά, χτίζοντας ΜΑΖΙ ΜΑΣ μια όμορφη πόλη, διαφορετική.

    Για όλα αυτά όμως πρέπει να υπάρχει ο εμπνευστής , ο ενορχηστρωτής και το καθαρό μυαλό που θα βλέπει τα πράγματα πριν γεννηθούν και που θα προβλέπει τα γεγονότα και που θα οραματίζεται «κήπους της Εδέμ» και που θα κουνάει συγχρονισμένα τα νήματα και που θα λέγεται Δήμαρχος.

    Έχουν διάθεση όσοι τρέχουν για την εκλογή τους με την ομάδα μιας παράταξης, να γίνουν αρωγοί μεγαλόπνοων προσπαθειών ώστε να καλύψουν τα πέτρινα χρόνια του Καματερού και την μόνιμη ραστώνη που μας διακατέχει (όλους) στην πόλη που ζούμε και σκοτώνουμε καθημερινά με ότι κάνουμε και ότι δεν κάνουμε;

    Εκλεγόμαστε φίλοι μου (οι περισσότεροι), για να σουλατσάρουμε στα καφενεία
    σαν μεγαλόσχημοι υπεράνω.

    Ε δεν παίζεται έτσι το παιχνίδι.

    Δε φτάνει να ξέρουμε σε ποια παράταξη πρέπει να συμπλεύσουμε για να εκλεγούμε,
    για τέσσερα χρόνια προσωπικής ικανοποίησης.
    Η προσωπική ικανοποίηση πρέπει για κάθε σύμβουλο και βέβαια για κάθε «πολίτη Καματερού» να προκύπτει από κάθε συμμετοχή του σε όποια δημιουργική, συλλογική προσπάθεια για να πάει ένα χιλιοστό μπροστά η αδικημένη πόλη του, ο γείτονας, ο φίλος του, το παιδί του στο σχολείο, το μαγαζί που ενίσχυσε με τις ισχνές έστω αγορές του.

    Και μετά θα μιλήσουμε με λεπτομέρειες για επί μέρους πρόβλημα, για τις βέλτιστες λύσεις και τους τρόπους που θα επιλεγούν.
    Να είμαστε καλά για να τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΔΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΛΥΣΕΙΣ.
    ΟΧΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΈΙΣΘΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
    ΡΕΠΠΑΣ VS ΔΑΝΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή