Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΕΠΠΑ (χωρίς δικά μας σχόλια)

Κύριε Πρόεδρε,
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, απευθυνόμενος στο σεβαστό συμβούλιο μας που επί τρία χρόνια συμμετέχω, θα ήθελα να απαντήσω στις ανυπόστατες, αλλά και ψευδείς κατηγορίες που επιχειρεί να μου προσάψει με επιστολή του προς το Σώμα ο κύριος Χριστόφορος Δανάκος, επικεφαλής του Συνδυασμού Ανεξάρτητη Συσπείρωση Καματερού της οποίας είμαι ο πλειοψηφών σύμβουλος σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών.
Όσον αφορά στην προσωπική μου διαδρομή, ουδέποτε σχετίστηκα με συμφέροντα και πάντοτε λειτούργησα με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των παιδιών μας. Τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων, τα οποία και επικαλούμαι είναι στην διάθεση όλων, ώστε να δει ο καθένας τις θέσεις που έχω λάβει επί παντός θέματος, όπως και του εν λόγω, της ψήφισης υπέρ της ανέγερσης ή μη του Δημαρχιακού Μεγάρου στο Καματερό.
Ειδικότερα, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ευθαρσώς ψήφισα υπέρ της ανέγερσης του Δημαρχιακού Μεγάρου και κατεψήφισα το κόστος που παρουσίαζε η μελέτη, θέση την οποία ο κύριος Δανάκος είχε προτείνει στη Δημοτική ομάδα παρουσία του κυρίου Μανάρα και εμού. Συνεπώς, η επίσημη θέση του συνδυασμού Ανεξάρτητη Συσπείρωση Καματερού φεύγοντας από τη Δημοτική Ομάδα ήταν ΝΑΙ στην ανέγερση του Δημαρχιακού Μεγάρου και ΟΧΙ στο κόστος της μελέτης. Στο Δημοτικό Συμβούλιο όμως, ο κύριος Δανάκος άλλαξε την αρχική του θέση και δεν κατεψήφισε μονάχα το κόστος της μελέτης αλλά και το έργο, χωρίς καμία ενημέρωση. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν είχε κληθεί οποιοσδήποτε άλλος από το συνδυασμό στη Δημοτική ομάδα.
Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός, ότι επιλέγεται η συγκεκριμένη χρονική στιγμή όπου μου γίνεται πολυμέτωπη επίθεση με επικεφαλής τον κύριο Δανάκο, όταν παράλληλα γίνονται «μυστικές ζυμώσεις» για το ποιός θα είναι ο αντικαταστάτης μου σε περίπτωση που παραιτηθώ από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, γεγονός που βολεύει κάποιους και που αυθαίρετα έχουν προεξοφλήσει.
Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, παρότι κάποιοι το επιθυμούν διακαώς, επειδή κάποιοι αποφάσισαν ότι πρέπει να πολεμήσουν το πρώτο σύμβουλο του συνδυασμού τους, τον άνθρωπο που όπως έλεγαν «στηρίζονταν πάνω του», μη λογαριάζοντας τον Καματεριώτικο λαό που με τίμησε με τη ψήφο του.
Εγώ, θα παραμείνω συνεπής στις αξίες μου και στα ιδανικά μου παραμένοντας στο συνδυασμό μέχρι τη λήξη της θητείας μου, αφού αυτό ήταν το μήνυμα της λαϊκής εντολής στις τελευταίες εκλογές.
Θυμίζω στον κύριο Δανάκο, ότι είναι επικεφαλής του Συνδυασμού Ανεξάρτητη Συσπείρωση Καματερού, αλλά όχι κάποιας παράταξης όπως ο ίδιος επικαλείται. Είναι γνωστές ποιές είναι οι πολιτικές μου καταβολές. Πρόκειται για την παράταξη που στήριξε το συνδυασμό που ο κύριος Δανάκος ηγείται τις δύο τελευταίες τετραετίες. Φυσικά, τα σενάρια περί προσχώρησης μου στο ΠΑΣΟΚ θεωρώ ότι είναι αστειότητες.
Και ερωτώ τον κύριο Δανάκο:
Τι άλλαξε από το 2000 μέχρι σήμερα, όταν είχατε φέρει προς ψήφιση την κατασκευή Δημαρχείου? Έπαψε να αποτελεί προτεραιότητα η κατασκευή Δημαρχείου το 2009 ενώ το 2000 ήταν προτεραιότητα? Θυμίζω ότι εγώ κατεψήφισα το κόστος της μελέτης. Άρα δεν μπορεί κανείς να με κατηγορήσει ότι είμαι ανακόλουθος στις δηλώσεις και στις πράξεις μου.
Αναφορικά με τα μαθήματα δημοκρατικότητας και ηθικής τάξεως, όπως αναφέρονται στην επιστολή - μομφή προς το πρόσωπό μου θα πρέπει να μας απαντήσει ο κύριος Δανάκος ποιος κώδικας δεοντολογίας προβλέπει την φίμωση των αιρετών?
Επίσης, ποιός κώδικας δεοντολογίας λέει ότι « αποστέλλεις επιστολή που αποδίδει μομφή σε κάποιο στέλεχος του συνδυασμού σου χωρίς να το έχεις ειδοποιήσει κατ’ ιδίαν?»
Εάν πραγματικά θέλουμε να δώσουμε μαθήματα δημοκρατίας θα πρέπει σε θέματα μείζονος σημασίας, όπως αυτό της ψήφισης υπέρ της ανέγερσης η μη Δημαρχιακού Μεγάρου στο Καματερό θα έπρεπε να είχε συνεδριάσει σύσσωμη η Δημοτική Ομάδα. Και λέγοντας Δημοτική Ομάδα εννοούμε τους τρεις Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού αλλά και όλους τους υποψηφίους που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας και τελικώς δεν εξελέγησαν. Μόνο έτσι μπορεί να προαχθεί η δημοκρατία, με το να ακούγονται όλες οι φωνές.

Με εκτίμηση,
Ο Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού Ανεξάρτητη Συσπείρωση Καματερού Ρέππας Ιωάννης.

32 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στην Παρέμβαση για την ανάρτηση της επιστολης Ρέππα.Συγχαρητήρια στον Γιάννη Ρέππα γιατί τιμά την ψήφο των Καματεριωτών που τον επέλεξαν να τους εκπροσωπήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.Οιγνωρίζοντες τον Χριστόφορο Δανάκο δεν εξεπλάγησαν για τις εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις του σχετικά με το Δημαρχείο.Η πορεία του γνωστή.Είναι ο ίδιος που αθέτησε την υπογραφή του όταν έχασε κατά κράτος τις εσωτερικές εκλογές της Ν.Δ. απο τον Παναγιώτη Χλούπη για την υποψηφιότητα του Δημάρχου στις εκλογές του 1998,είναι ο ίδιος που ενώ στηρίχθηκε απο την Ν.Δ. στήριζε ενυπόγραφα το ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές,είναι ο ίδιος που σήμερα εγγράφως αιτείται απο το κόμμα του Γ.Ρέππα την στήριξη στις εκλογές του 2010 ταυτόχρονα όμως κατηγορεί το κυβερνών κόμμα για σκάνδαλα,βατοπέδια,ρεμούλες κ.λ.π.΄Επρεπε ο Γ.Ρέππας να γνωρίζει οτι θα είχε την ίδια μεταχείριση.Ποτέ δεν σεβάστηκε τους συνεργάτες του οι ΖΕΡΒΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΑΘΑΡΙΩΤΗΣ κ.λ.π.το γνωρίζουν καλά.Εύχομαιο Γ.Ρέππας να επιλέξει
    καλύτερη ομάδα που θα μπορέσει να βοηθήσει την πόλη για ένα καλύτερο αύριο γιατί είναι και άξιος και ικανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟΝ ΟΡΦΕΑ. ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ. ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΝ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΡΤΕΣ, ΠΑΡΑΘΥΡΑ, ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΛΠ, ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Μ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ; ΑΣ ΜΠΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΤΟΥΣΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο Κ. ΠΕΠΠΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ; ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΣΠΙΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ; ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΛΟΙΠΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TO NAI STO ERGO KAI OXI STO KOSTOS EINAI OXI GENIKA.MH LEME OTI THELOYME KYRIE REPPA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε ΑΝΩΝΥΜΕ, η καλύτερη ομάδα για τον κ. Ρέππα είναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Ετσι κι αλλιώς ολα τα έχουμε δει. Αλλα ποιος είναι αυτος ο Χλούπης ;Για την ιστορία δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, που τη βρηκες την επιστολή; Στο γραμματοκιβώτιό σου ή στο δρόμο ; Εγω δεν μπορώ να βρω ούτε ένα ευρώ στο δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημήτρη σε ποιον από όλους τους ανώνυμους απευθύνεσαι δεν γνωρίζω ,όμως καλό είναι τα γεγονότα να μας διδάσκουν. Γιατί όπως λέει και η λαϊκή ρήση , Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΣΠΡΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑΞΕ ΜΗΤΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ. ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ.ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Η ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΡΕΠΑ ΗΤΑΝ ΝΑΙ ΤΕΛΟΣ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.ΜΗΠΩΣ ΟΡΕΠΑΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΗΓΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΚΟΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφαπητε Δημήτρη
    προφανως θα εισαι νέος στο Καματερό για αυτό δεν γνωρίζεις τον Παναγιώτη Χλούπη.Το πρόβλημα ομως δεν είναι ποιός είναι ο Χλούπης αλλά το ότι οι δύο υποψήφιοι είχαν υπογράφει δήλωση στήριξης ο ένας στον άλλο μετά την ψηφοφορία για ανάδειξη υποψηφίου της Ν.Δ. στις δημοτικές εκλογές του 1998.Ο νικητής Χλούπης με ψήφους 19-4 ήταν υποψήφιος τελικά και ο ηττημένος ΔΑΝΑΚΟΣ δεν σεβάστηκε την υπογραφή του και έκανε δικό του συνδιασμό με τα γνωστά αποτελέσματα (διάσπαση,διαγραφές κ.λ.π).Το ζήτημα λοιπόν αγαπητέ Δημήτρη ήταν και ειναι η πολιτικη συμπεριφορά του κυρίου Δανάκου και η γνώση της ιστορικής πραγματικότητας φίλε μου αποτελεί πάντοτε τον οδηγό για τις επόμενες γενιές για ένα καλύτερο αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΡΙΣΗ. ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΚΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ.ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ. ΑΥΤΟ ΝΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ.ΕΞ ΑΛΛΟΥ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ.ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν καταλαβαίνω για ποια διασπορτά ψευδών ειδήσεων μιλας Μαρία.Η υπεύθυνη δήλωση υπάρχει στο γραφείο του Παν.Χλούπη στην πλατεία Αγίου Νικολάου.Κυκλοφόρησε σε όλο το Καματερό στις εκλογές.Δεν διαψεύτηκε ούτε απο τον Κύριο Δανάκο.Την γνωρίζουμε και οι 23 που ψηφίσαμε τότε.Η ιστορία Μαρία έχει γραφτεί και δεν αμφισβητείται.Απλα επανήλθε στην επικαιρότητα με την διαγραφή του Γ.Ρέππα και εμείς οι παλαιότεροι θυμηθηκαμε και θυμίζουμε σε σας τους νεότερους.Καμμία κριτικλη δεν έγινε.Η παράθεση γεγονότων χωρίς σχόλια είναι η ιστορική πραγματικότητα.΄ΟΛΑ ΤΑ ΆΛΛΑ ΕΊΝΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΆ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, Ο ΧΛΟΥΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΟ 1998;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από το 1998 και μετά έχει περάσει πολύ νερό από τον μύλο.
    Ο κάθε κομματικός μηχανισμός με γνώμονα το συμφέρον της περιοχής που δραστηριοποιείτε επιλέγει και τον υποψήφιο που θα τον εκπροσωπήσει στις Δημοτικές ή νομαρχιακές εκλογές.
    Το ερώτημα που μπαίνει εδώ λοιπόν είναι σε σχέση με την προοδευτικότητα και την διάθεση που επιδεικνύεται ώστε να επιλεγούν κατάλληλοι και όχι αρεστοί.
    Στο σημείο αυτό θέλω να σημειώσω ότι η κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια έχει στηρίξει έναν άνθρωπο που δεν προέρχεται από τον χώρο της, σε αντίθεση μάλιστα με όλους τους άλλους κομματικούς σχηματισμούς της πόλης μας που θέτουν βασική προϋπόθεση την κομματική ταυτότητα για να ανακηρύξουν τους υποψηφίους τους.
    Μην σας ξεγελούν λοιπόν οι ψευδεπίγραφες ανακοινώσεις τους.
    Μην σας παρασύρουν με την ανούσια δημαγωγία τους.
    Ο τόπος αυτός για να πάει μπροστά χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας.
    Ένας μεγάλος πρωθυπουργός για την Ελλάδα, όπως θα τον καταγράψει η Ιστορία , είχε πει, < Σας κυβερνάνε αυτοί που σας αξίζουν>.
    Μην ψάχνεται λοιπόν να βρείτε αιτιάσεις και αφορμές στους άλλους.
    Σηκωθείτε και κοιτάζοντας τον εαυτό σας στον καθρέφτη, σίγουρα θα βρείτε όλες τις αιτίες.

    Συνεργασία Πολιτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλό μήνα

    Ωραία και όμορφα όλα.
    Ο κος Ρέππας έστειλε την επιστολή του και ξεμπέρδεψε ηθικά με όλα και όλους.
    Έπλεξε το εγκώμιό του, αυτοθαυμάστηκε για την τελειότητά του, εκθείασε (σχεδόν αγιοποίησε) τα έργα του (;).

    Εξάλλου όλο το Καματερό μάλλον ψήφισε Ρέππα και μετά το γιόρτασε κιόλας μη δεν το κατάλαβε ο άνθρωπος (αρνιά, πυροτεχνήματα , χοροί τοπικής αυτοδιοίκησης).

    Βέβαια εγώ δεν πήρα χαμπάρι τι έγινε και πιστεύω ακόμα ότι Δήμαρχος είναι ο κος Καμαρινόπουλος.

    Και η παράταξη του (φοβάται να την ονομάσει;) στήριξε τον Δανάκο για Δήμαρχο, με στόχο προφανώς να εκλεγεί πρώτος σύμβουλος ο κυρ Γιάννης, με Λαϊκή εντολή και απαίτηση.
    Επανάσταση λαϊκή αδέλφια

    Το γιατί βέβαια η ΝΔ δε στήριξε απευθείας τον κυρ Γιάννη η τον κυρ Νίκο η όποιον άλλον θα ήθελε, ας το διερευνήσουν σε σχέση με την ‘έκθεση’ του κου Χλούπη, τα δημοκρατικά κριτήρια του Καματεριώτη Λαού και τις τότε πολιτικές συγκυρίες.

    Για όλους όμως όσους εκείνη την εποχή δεν έπαιρναν, το χρίσμα, το δικαίωμα να κατέβουν υποψήφιοι για να σαρώσουν τα λαϊκά στρώματα, ο Δανάκος ήταν το τραίνο που φαινόταν να κυλάει εύκολα στις ράγες της τοπικής εξουσίας.

    Μ’ έναν τόπο που είχε μπουχτίσει από πραχτικές ΠΑΣΟΚ και τυποποιημένους, από συνήθεια υποψήφιους, ακροβατώντας μεταξύ αναμνήσεων Κατσαρού και της ανάγκης συνετισμού των όποιων πέρασαν την τοπική αυτοδιοίκηση για εσαεί παιχνίδι κέρδους και προβολής, πολλοί στήριξαν τον μεσαίων τόνων, πολιτικά ήρεμο Δανάκο, μέσα από την εικόνα του αγωνιστικού ΔΗΚΙ της εποχής και επένδυσαν στην επόμενη μέρα.

    Όχι στην επόμενη μέρα για το Καματερό αλλά στην επόμενη μέρα για αυτούς και τα παιγνίδια τους.

    Και η παρέα γύρω από τον Δανάκο;
    Από την επόμενη των εκλογών διαλύθηκε.

    Όσοι εκλέχθηκαν μαζί του, σκέφτηκαν αυτό ακριβώς που λέει σήμερα και ο κος Ρέππας.
    Ότι το Καματερό έδωσε σ’ αυτούς τη λαϊκή εντολή και προφανώς ήταν πλέον περιττός ο Δανάκος και κάθε Δανάκος.

    Και άλλοι εν μέσω σεισμών και καταποντισμών, οργάνωσαν καλλίτερα τη δουλειά τους (σαν μηχανικοί ας πούμε πχ), εξαργυρώνοντας δημοσιότητα και εξυπηρετήσεις, άλλοι νόμισαν ότι για αυτούς έγινε το ‘πάρτυ’ και κατά λάθος δε βγήκαν Δήμαρχοι, (άρα ας το κάνω τώρα σκέφτηκαν) και άλλοι (λίγοι μάλλον) κάθισαν και δούλεψαν για όσα συνέχισαν να πιστεύουν.
    Άλλοι πάλι, κατάλαβαν πολύ ..αργότερα ότι ο Δανάκος (βέβαια), έκανε σφάλματα και μάλιστα τεράστια, τόσο τεράστια που απορούσαν κι αυτοί πως τους έπεισε κοτζάμ αθώες προσωπικότητες και τους παρέσυρε.

    Πάντως για δουλειά στο Καματερό έμειναν από λίγοι έως καθόλου.

    Και αφού έγιναν ξαφνικά όλοι ‘μάγκες’, σκέφτηκαν να κάνουν το επόμενο βήμα, ζητώντας από τις παρατάξεις τους να τους στηρίξουν για να κατέβουν για δήμαρχοι.

    Δήμαρχοι θέλουν γίνουν όλοι.
    Κακό δεν είναι αυτό.
    Κακό είναι που τους ανεχόμαστε

    Τώρα θα μου πεις πόσους θα στηρίξουν και οι έρμες οι παρατάξεις;

    Ε γι’ αυτό σκίζονται όλοι και παίρνουν καλές θέσεις, μπας και δοθεί σαν μάνα εξ ουρανού το ‘χρίσμα’.

    Τότε βέβαια κυρ Γιάννη θα καλέσεις το Καματερό να σε ψηφίσει για ότι πραγματικά πιστεύεις και αντιπροσωπεύεις.

    Κι αν σε ψηφίσει, τότε θα μπορείς να λες ότι έχεις τη Λαϊκή εντολή.

    Μέχρι τότε κυρ Γιάννη θα έχεις τους ψήφους, όσων γνωρίζεις η πείθεις η σε συμπαθούν η είναι της παράταξης που σε εκφράζει, η επηρέασες η παρέσυρες (με καλή πρόθεση δε θα τα χαλάσουμε).

    Τη Λαϊκή αίγλη και εντολή όμως θα την έχει ο αρχηγός της ομάδας που σε επέλεξε και επέλεξες για συνεργασία.

    Τα υπόλοιπα έπρεπε να τα έλεγες στα προηγούμενα δέκα (10) χρόνια συνεργασίας σου με το κο Δανάκο.
    Και εσύ και όσοι γυρνάγατε με την κονκάρδα της παράταξης που σήμερα λες δεν είναι παράταξη.

    Δεν είναι όλα ίσα κι όμοια έλεγε μια γιαγιά μου, δεν κάνουν όλες οι μέλισσες μέλι έλεγε η άλλη γιαγιά μου, δεν είναι όλα τα δάχτυλα ίσα έλεγε η τρίτη γιαγιά μου.

    ΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΛΕΩ ΕΓΩ.

    Να είμαστε καλά να τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. mpravo DANAKO oraia ta les ante egianan oloi arxhgoi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ είναι ο Χριστόφορος

    Χριστόφορε, πρέπει να αντιμετωπίσεις την αλήθεια κατάματα.
    Και η αλήθεια είναι μια.
    Δεν πρόκειται να βγεις ποτέ ξανά Δήμαρχος.
    Όχι για δεν έχεις ικανότητες, όχι για δεν σου αξίζει και όχι επειδή όπως λένε οι άλλοι είσαι λαμόγιο.
    Δεν πρόκειται να ξαναγίνεις Δήμαρχος, γιατί έχασες την ικανότητα σου να συνθέτεις.
    Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, μόνο που εσύ πια δεν μπορείς να το κάνεις.
    Έχεις χάσει την αίγλη του καινούργιου και ικανού , γιατί ουσιαστικά ποτέ δεν είχες τίποτα καινούργιο να προσφέρεις και κατάφερες να εγκλωβιστείς στα γρανάζια του κατεστημένου που εσύ ο ίδιος αναφέρεις.
    Έχεις ακόμη χάσει και την αίσθηση του μέτρου.
    Ο πατέρας μου έλεγε Χριστόφορε, τον φίλο πρέπει να τον έχεις κοντά, τον εχθρό ακόμη πιο κοντά.
    Καλές οι παροιμίες αλλά ακόμη και μια αν δεν ακολουθήσεις δεν τα καταφέρνεις.
    Κατάφερες έχασες από αντιπάλους που δεν είχαν τις μισές ικανότητες από εσένα.
    Μπέρδεψες την δουλεία με την πολιτική.
    Μπέρδεψες τα προσωπικά με την πολιτική.
    Και ύστερα από όλα αυτά σου φταίει ο Κυρ Γιάννης όπως λες.
    Ακόμα και τώρα πιστεύεις ότι σε αδίκησαν.
    Μάλλον έχεις ξεχάσει ότι για να μπορέσεις να είσαι ηγέτης μιας παράταξης θα πρέπει να εμπνέεις.
    Διαφορετικά ούτε την ψήφο της γυναίκας σου δεν πρόκειται να βρεις.
    Ποτέ δεν είχα καμιά αντιπαλότητα μαζί σου.
    Πάντα σου έλεγα ενεργείς με γενναιότητα ψυχής.
    Έχεις μια ευκαιρία να το κάνεις τώρα και να καταλάβουν όλοι την ανιδιοτέλεια σου.
    Σκέψου το..... Παραιτήσου και φύγε από την ενεργό πολιτική.


    Και για αποφυγή παρεξηγήσεων μιλάμε για τον
    Χριστόφορο τον υποψήφιο Δήμαρχο στον Δήμο Γραβιάς.
    Δεν πιστεύω, να πιστέψατε ότι μιλάμε για κάποιον άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλημέρα

    καλά τα λέτε για τον Δανάκο, τον υποψήφιο Δήμαρχο Γραβιάς (;)

    Αλλά εγώ σαν ανώνυμος john δεν γράφω με το χέρι κανενός Δανάκου και για το χατίρι κανενός υποψήφιου Δήμαρχου.

    Το μπόϊ μου δε φτάνει και το μυαλό μου λιγοστό για τέτοια.

    Όμως δε με πειράζει να λέω τα πράγματα όπως τα καταγράφει αυτό το λιγοστό μυαλό μου, από τη δική μου οπτική γωνία, με τις δικές μου παραμέτρους και τα προσωπικά μου κριτήρια. .

    Γιατί πίσω από όλα όσα γράφονται, λέγονται, εννοούνται (η παραννοούνται καμιά φορά), κρύβεται ένα πολύ απλό, τόσο δα πραγματάκι κοινό σε όλους (και όλες για να μην υποτιμώ τίποτα).

    Η ΨΗΦΟΣ ΜΟΥ

    Όλα τα άλλα φεύγουν σαν το νερό, σαν νερομπογιά που ξεβάφει μέχρι να εξαφανιστεί.

    Εδώ όμως υπάρχει ΤΟ ΛΑΘΟΣ πολλών κυρίων και κυριών, κύριε ανώνυμέ μου.

    Γιατί δεν παρασυρόμαστε όλοι από την ίδια ευδαιμονία στην ιδέα των εκλεγμένων και δε ζούμε την ίδια παραίσθηση στην προσμονή μιας θέσης στο Καπιτώλιο (στη θέση του προηγούμενου, συνήθως αποτυχημένου).

    Ο Δανάκος ενδεχομένως να μη ξαναβγεί Δήμαρχος. Ως Δανάκος σήμερα

    Εκλέχτηκε όμως το 1998 (ενδεχομένως και με τη δική σου ψήφο), κόντρα στο κατεστημένο που αναφέρεις και έφυγε γιατί δεν αναμίχθηκε στα γρανάζια που αναφέρεις επίσης (και μάλλον γνωρίζεις πως και γιατί δουλεύουν γρανάζια σε ένα χώρο που λέγεται τοπική αυτοδιοίκηση).

    Ένας συνθέτης με όραμα φίλε μου κάνει αραιά και πού μεγάλες επιτυχίες
    Ένας συνθέτης όμως με ‘συμβόλαιο’ εταιρικό γράφει και συνθέτει κατά παραγγελία της εταιρίας με το κιλό.

    Οι φίλοι του Δανάκου καλέ μου ανώνυμε, δεν είναι απαραίτητο να είναι κοντά η μακρυά για να είναι φίλοι και οι εχθροί του φωνάζουν εναντίον του, αλλά τον σέβονται και δεν τον υποτιμούν.

    Και εν πάσει περιπτώσει μην υποτιμάς τον Δήμαρχο και άνθρωπο Καμαρινόπουλο.
    Είναι πανέξυπνος και δουλευταράς, με τη δική του συνεπή ιδεολογία και τα πιστεύω για τις κοινωνικές και δημοτικές παρεμβάσεις, με τις ίδιες ατέλειες με όλους μας και με ανεπτυγμένο το μεράκι της κοινής προσπάθειας.

    Άρα δεν έχασε χωρίς αντίπαλο ο Δανάκος φίλε μου ανώνυμε.
    Κυρίως όταν οι 377 ψήφοι διαφοράς (πρώτη Κυριακή 291 +) καλύφθηκαν με δεκανίκια, δεξιά και αριστερά, και μεταξύ αυτών (γιατί όχι) και του φίλτατου, αξιόλογου και συνεπή σε όσα πίστευε και πιστεύει, κου Ηλιόπουλου.

    Καλό θα είναι λοιπόν να σκεφτεί και να αποφασίσει ο Δανάκος, γιατί μπορεί Δήμαρχος να μην εκλεγεί, όπως το μάντεψες, αλλά σίγουρα θα είναι εμπόδιο σε πολλές φούσκες και τσίρκα που θα δούμε στις (επ) ερχόμενες εκλογές.

    Πάντα χρειάζεται μια έρημος, αλλά και μια όαση δεν είναι άσχημη ώρες-ώρες.

    Να είμαστε καλά να τα λέμε φίλοι μου.
    john

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ JHON ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΑΛΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ Ο ΔΑΝΑΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΙ ΣΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ,ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΕΧΑΣΕ 3 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΗΜΟ. ΑΣ ΜΗ ΧΡΕΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ 2 ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν γνωρίζω ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος...
    Σίγουρα όμως δεν θα είναι ο Δανάκος.
    Ούτε ο επόμενος ούτε ο μεθεπόμενος ούτε ποτέ πια.
    και αυτό όχι για κανέναν άλλο λόγο,απλά γιατί έτσι είναι.
    η Ν.Δ δεν πρόκειται να τον ξαναστηρίξει, θα κατέβει μόνος του, και ίσως (λέω ίσως) και να καταφέρει να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος. Μέχρι εκεί.
    Κάποια πράγματα στην πολιτική είναι αρκετά προβλέψιμα.
    για όλα τα άλλα οψόμεθα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε ανώνυμε μήπως πρέπει ξέρεις κάτι περισσότερο απο εμάς,γιατί η Ν.Δ. που θα αποφασίσει για τον υποψήφιο δήμαρχο δεν ειναι οι τοπικες του Καματερού.Ο ΔΑΝΑΚΟΣ όπως έχει αποδείξει στηρίζεται απο πολύ πιό ψηλά.Τόσο ψηλά που δεν φτάνει κανείς άλλος απο το Καματερό.΄Εχει δε και την ευελιξία να παρουσιάζεται σε όλες σχεδόν τις κομματικές της φιέστες και εκδηλώσεις και έτσι θεωρείται δικό τους παιδί , θα μου πείς και στου ΠΑΣΟΚ πάει,αλλά εκεί τον απομόνωσαν γιατί τον κατάλαβαν γρήγορα και άλλωστε η κομματική οργάνωση και δομή είναι πολύ καλύτερη απο της Ν.Δ.Γιαυτό μην βάζεις στοίχημα οτι δεν θα είναι υποψήφιος.Τώρα πόσο ανεξάρτητος ήταν στις εκλογές του 1998 απλά μια ανάγνωση των υποψηφίων και εκλεγέντων πρωτοκλασσάτων στελεχών της Ν,Δ,με το ψηφοδέλτιο του αποδεικνύει το αντίθετο.΄Αλλωστε τους μη νεοδημοκράτες τους έδιωξε όλους αφού βέβαια τους χρησιμοποίησε για να εκλεγεί.Το ίδιο θα κάνει και τώρα.' Αλλωστε μη περιμένεις να έχουν επιρροή στις αποφάσεις ο Κυρ-Γιάννης,ο Κυρ-Δημήτρης και ο Κυρ-Νίκος απο το Γεροβουνό.Να είναι καλά ο φύλακας-άγγελος απο του Μαξίμου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΑΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.ΚΑΤΑΡΧΑΣ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΣΤΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο Δ.ΔΗΜΑΚΟΣ.Ο ΔΕ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΎΩ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ ΜΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΘΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το θέμα των ορθογραφικών λαθών το έχουμε λύσει θεωρώ σε προηγούμενη τοποθέτηση μας.
    Με χαρά όμως είμαστε έτοιμοι να επαναλάβουμε ότι , όταν είσαι πρωτάρης πάντα κάνεις κάποια λάθη. Είμαστε εδώ για να γίνουμε καλλίτεροι.
    Όσο για την ταμπακέρα, η δημοσκόπηση για αρχή είναι καλή , θεωρούμε.
    Σίγουρα θα έρθει και αυτή που θέλεις.
    Πάντως να μην γνωρίζουν όλοι αυτοί που μπαίνουν στο blog τι σημαίνει Ο.Φ.Α. δεν νομίζω.

    Στη διάθεση σας

    ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τελικά το θέμα συζήτησης, είναι ο ΔΑΝΑΚΟΣ.
    Αυτόν απ΄ότι καταλαβαίνω με το δικό μου μυαλό,υπολογίζουν όλοι.
    Αρα, τι μου λέτε ρε παιδιά;
    Οτι ο Δανάκος ξεκινάει για φαβορί στις επερχόμενες εκλογές.
    Αυτός είναι τελικά ο στόχος όλων, αν κρίνω από τα σχόλια και τις παραμβάσεις.
    Το τι λέει ο ανώνυμος,ότι δεν θα ξαναβγει Δήμαρχος, αν στηριχθεί ή όχι από τη ΝΔ κλπ,είναι δευτερεύον θέμα.
    Το σίγουρο είναι ότι αυτός είναι το αντίπαλο δέος όλων. Ετσι δεν είναι;
    Γιατί δεν συζητάει κανένας γιά κάποιον άλλο;
    Τελικά αρχίζω να πιστεύω ανώνυμε και σε μιά άλλη παροιμία."Το δένδρο που καρπίζει πετροβολούν όλοι".
    Μη ξεχνάμε κι αυτή την παροιμία.
    Καλημέρα σας και μη ξεχνάτε ότι μιά αρνητική διαφήμιση είναι όπως και να το κάνουμε διαφήμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!
    Ένα Καματεριώτικο BLOG που ΑΞΙΖΕΙ της προσοχής μας και της αποστολής σχολίων και μυνημάτων...Μετά από ένα αφυδατωμένο και πλήρως μη χρηστικό τοπικό blog που θυμίζει μονόχνωτες και ηθικολάγνες φυλλάδες της δεκαετίας του 1970-1980 και κάτι από την αλήστου μνήμης "Διάπλαση των Παίδων" μια ςκαι κάποιος κύριος και καθηγητής αρκετών Μαΐων αυτοπροβάλλεται σαν ο νεολαίος (sic!!) ή κάτι τέτοιο ή σαν εκπρόσωπος σωματείου νέων(!!) της πόλης μας...
    Από που και ως που και με ποιο άραγε ειδικό "έννομο" συμφέρον;
    Τα προσωπικά του ή καλύτερα υπηρεσιακά του ή εκπαιδευτικά ζητήματα ή προβλήματα του παρελθόντος εκπαιδευτικού βίου του, δεν μας ενδιαφέρουν σαν δημότες ...
    Αλλά κι αν είχε τόσες μεγάλες και ατράνταχτες καταγγελίες και τις "κρείσσονες αποδείξεις", γιατί τόσα χρόνια δεν προσέφυγε ενδίκως ή στις ειδικές Ανεξάρτητες Αρχές και στην Περιφέρεια Αττικής για να τις εξετάσουν;
    Διαβάζοντας προσεκτικά (όλα) τα παραπάνω σχόλια και ως νέος σχεικά δημότης αποκόμισα πολλά & χρήσιμα!
    Που μου /μας επιτρέπουν πλέον να (ανα)γνωρίζουμε τα δημοτικά πρόσωπα και να βγάζουμε τα πρώτα συμπεράσματα...
    Και πολύ καλή η δημοσκόπηση που έχετε ήδη αναρτήσει! Επιτέλους για να ξεφύγουμε από αυτό το σκηνικό που πήγαινε να στηθεί, που αδικούσε και τον τόπο και τα πολιτικά μας πρόσωπα, μιας και όλοι κρίνονται και δοκιμάζονται...
    Για αυτό σας αξίζουν ως νέο blog σε πρώτη φάση συγχαρητήρια αν μη τι άλλο για τη δημοκρατική σας ευαισθησία και συνέπεια!
    Ο διάλογος ποτέ δεν βλάπτει, πλην, όσων τον φοβούνται ή δεν τον αντέχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμε, που κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου,γιατί αυτά που αναφέρεις για τον Δήμαρχο Γραβιάς δεν του τα λες επωνύμως ή απ' ευθείας στον ίδιο κατάμουτρα; Και γιατί κόπτεσαι στο να παραιτηθεί ο Χριστόφορος από το αξίωμα του Δημάρχου Γραβιάς και δεν το πράττεις και συ;
    Ή μήπως μιά τέτοια κίνηση παραίτησης ανοίγει την όρεξη και το δρόμο κάποιων;
    Ο κόσμος νομίζω ότι δεν τρώει κουτόχορτο πιά και δεν τσιμπάει από τέτοιες πολιτικές, που θυμίζουν αναμετρήσεις της περασμένης εικοσαετίας και βάλε.
    Το σίγουρα είναι ότι τελικά ολοένα μέρα με τη μέρα περισσότεροι μνηστήρες έχετε εμφανιστεί στο προσκήνιο.
    Λέτε να αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε κι άλλοι;
    Πλάκα θα έχει να εμφανιστούνε καμιά δεκαριά υποψήφιοι στο Καματερό.
    Δουλεύετε ΟΛΟΙ για τον Καμαρινόπουλο, αν δεν το έχετε καταλάβει.
    Μήπως είστε βαλτοί να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο;
    Και επί τέλους πόσοι ασχολούνται με το blog, όταν έχουν τη σκοτούρα να βγάλουν το μεροκάματο για την επιβίωση;
    ΕΝΑΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Με έκπληξη βλέπω ότι κάποιοι θέλουν και επιθυμούν το Καματερό να φαίνεται, να μοιάζει και να δείχνει, σαν ένας απόμακρος και περίπου παραμεθόριος Δήμος της Αττικής...
    Που δεν φαίνεται στον χάρτη ούτε και έχει κάτι να δείξει ή να αποδείξει...
    Που κατοικείται από περιπαλανώμενους νομάδες ή σκηνίτες, από ανθρώπους ακοινώνητους και έχοντες σχέση με ένα δυό παραδοσιακά επαγγέλματα και κυρίως αυτό του τσοπαναραίου...
    Ένας τόπος που δεν επιθυμεί την πρόοδο και την εισδοχή του πολιτισμού...
    Ίσως λοιπόν, μερικοί αρέσκονται, στο να παρουσιάζουν ή να προσομοιάζουν το Καματερό, σαν έναν ατελείωτο χώρο μιζέριας και κακομοιριάς, με περίπου ρακένδυτους και πενόμενους δημότες τρίτης κατηγορίας, που σχεδόν επιβιώνουν λάθρα, κάτι σαν (οι) νέοι "Γιάννηδες-Αγιάννηδες"...
    Ίσως για να εμφανιστούν μετά σαν "οι Σωτήρες", εκείνοι που θα σηκώσουν τα "λάβαρα" της επανάστασης, εκείνοι που θα ηγηθούν της ανάπτυξης και της σωτηρίας του τόπου...
    Το θέμα λοιπόν αυτό, που κατά καιρούς προβάλλεται -ένα υπανάπτυκτο και τριτοκοσμικό Καματερό-πόση σχέση έχει με την αδήριτη (σημερινή) πραγματικότητα;
    Πόσοι νέοι κάτοικοι ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΩΣ και έναντι μεγάλου, αρκετά μεγάλου χρηματικού τιμήματος ήρθαν και επένδυσαν στο Καματερό σε σπίτια και ακίνητα; Γιατί η Πετρούπολη, "μετακόμισε" στον ΑΤΤΑΛΟ;
    Πόσο αποτιμάται σήμερα η αξία ενός οικοπέδου και ενός έτοιμου διαμερίσματος και δεν μιλάμε για την αντικειμενική...
    Τι ήταν και τι υπήρχε στο ΑΤΤΑΛΟ πριν μόλις 10 χρόνια;
    Σε τι κατάσταση οικιστική ήταν το παλιό Καματερό & το Γεροβουνό;
    Πόσοι επαγγελματίες δραστηριοποιούνταν πριν λίγα χρόνια και πόσοι σήμερα;
    Η πολυπληθής επαγγελματική παρουσία αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών τι αποδεικνύει;
    Οι πολλοί λοιπόν νέοι κάτοικοι έχουν και αυξημένο "γνώθι σεαυτόν" και πολύ καλό μορφωτικό επίπεδο και μπορούν με λίγη προσπάθεια, και λίγη ενημέρωση, να ξεχωρίσουν "την ήρα από το σιτάρι..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προβλήματα σίγουρα υπάρχουν και σχετίζονται με την ανάπτυξη υποδομών, όπως κοινωνική πρόνοια και φροντίδα, περίθαλψη, συγκοινωνίες, σχολική μέριμνα, μιας και η αλματώδης αύξηση του πληθυσμού, επέφερε τον "κορεσμό", σε αρκετά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία...
    Κι από την άλλη, η επίσημη σημερινή Πολιτεία, αντί να αφουγκρασθεί τα Καματεριώτικα προβλήματα & να ενδυναμώσει τις υποδομές, ώστε να μιλάμε για μια σύγχρονη Πόλη, τι σκέφτονταν;
    Την λ.χ απορρόφηση του Τοπικού ΙΚΑ με αυτό των Άνω Λιοσίων γιατί εκεί λέει υπήρχε ιδιόκτητο κτήριο!!!
    Ένας φορέας που εξυπηρετεί καθημερινά πολλές πολλές εκατονταδες ασφαλισμένους και πάμπολλους εργοδότες και ιδιοκτήτες ακινήτων -οικοδομές κλπ- θα "κατέβαζε ρολά..."!!!
    Έτσι το Καματερό των 10-15.000 κατοίκων δικαιούνταν Υποκατάστημα ΙΚΑ στο Καματερό, το Καματερό των 35.00-40.000 και πλέον σημερινών κατοίκων ΟΧΙ !!!
    Κι έτσι από την Αγίου Νικολάου, τον Άτταλο, το Γεροβουνό, ο ασφαλισμένος, ενίοτε και ηλικιωμένος, θα κατέβαινε στο ΙΚΑ όπου θα παρέμεναν μόνο οι Υγειονομικές Υπηρεσίες (!!) γιατί έτσι το είχαν "προαπαφασίσει", θα εξετάζονταν και εν συνεχεία για να εισπράξει νοσήλια και να ρυθμίσει διοικητικά θέματα που τον αφορούσαν, θα πρέπει να μετέβαινε στο "ΙΚΑ Άνω Λιοσίων-Καματερού", με έδρα τα Λιόσια...
    Το πως αποσοβήθηκε, η επαχθής αυτή δυσάρεστη και κοινωνικά ανάλγητη, αδικαιολόγητη και απαράδεκτη θέση, που θα ξαναγύριζε το Καματερό 20 χρόνια πίσω, είναι εύκολο να διαπιστωθεί...
    Το ίδιο κατ΄ αναλογία συμβαίνει και με τη σχολική στέγη, ο ΟΣΚ "δυσκίνητος" σ΄ ότι αφορά τα σχολεία του Δήμου, μελέτες και ξανά μελέτες και πάλι μελέτες, επιτέλους τελείωσε το 3ο Γυμνάσιο, εκκρεμεί το ΤΕΕ, το 9ο Δημοτικό, το Νηπιαγωγείο στον Άτταλο κοκ...
    Προφανώς οι πολιτικές θέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών του Καματερού, δεν "αρέσουν" φαίνεται στην (σημερινή) Κεντρική Διοίκηση & εξουσία...
    Για δε τον φίλο παραπάνω που γράφει ότι "όλοι δουλεύουν για τον Καμαρινόπουλο", μήπως είναι απλό το θέμα και πιο απλή η απάντηση; μήπως ο σημερινός Δήμαρχος έκατσε και δούλεψε χωρίς "φιοροτούρες", "προσωπικούς βερμπαλισμούς" και "κόμπλεξ ανωτερότητας" που ίσως διακατείχε (τους) προηγούμενους;
    Μήπως αποδείχθηκε άνθρωπος πρακτικός και γνώστης των προβλημάτων ως Καματεριώτης πολλών πολλών δεκαετιών;
    Ποια ήταν άραγε τα οικονομικά του Δήμου στην τελευταία 10ετία;
    Πόσοι δούλευαν στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και κατά πόσο υπήρχαν -τότε- οι πιστώσεις για τη μισθοδοσία τους;
    Τι γινόταν με το ΑΙΣΧΟΣ των σκουπιδιών, που παρέμεναν αμάζευτα στο Καματερό, βδομάδες, λόγω των συνεχών απεργιών και των επισχέσεων εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων που έκαναν μήνες να πληρωθούν τα δεδουλευμένα;
    Τι έφταιγε;
    Ποια είναι σήμερα η θέση των Δημοτικών Επιχειρήσεων μετά το νόμο του 2006, πως εκκαθαρίσθηκαν, πως οι εργαζόμενοι δεν έχασαν τη δουλειά τους, πως επιτέλους ο Δήμος έχει ικανό προσωπικό, που και γνωρίζει τη δουλειά και εξυπηρετεί πρόθυμα;
    Πως επιτέλους έγινε πράξη το αυτονόητο: Καθημερινή αποκομιδή των σκουπιδιών και των πάσης φύσεως απορριμμάτων παρά τη "γυφτιά" και την αναίδεια πολλών δημοτών, που πετάνε ότι τους περισσεύει όπου θέλουν...
    Ένα πάντως είναι βέβαιο: ότι με "παρθενόγεση" τίποτα δεν έγινε, αλλά κάποιοι αγωνίζονται και δουλεύουν καθημερινά...
    Και επομένως ο διάλογος που αναπτύσσεται σε τοπικό επίπεδο μέσω του διαδικτύου & του blog αυτού "ανοίγει τα μάτια μας", και όποιος σερφάρει και γράφει κάποιο σχόλιο ούτε ακαμάτης είναι ούτε αργόσχολος...
    Εξάλλου ίσως είναι προτιμότερο -και πιο ωφέλιμο- από το να βλέπεις ένα κανάλι ή να διαβάζεις ένα περιοδικό, να σερφάρεις και να διαβάζεις αυτά που πραγματικά ενδιαφέρουν ή πρέπει να ενδιαφέρουν τους Καματεριώτες...
    Παλιούς και νέους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. http://www.kamatero.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&&page=287&newsid=32

    Έτσι για να θυμόμαστε, μιας και μπαίνουμε σε προεκλογική φάση εθνικών εκλογών, σαν δημότες ψηφοφόροι της Β΄ Αθήνας- τι κάνει η Κεντρική εξουσία και πως θέλει το Καματερό...
    Αλλά και τι αντανακλαστικά ιδιαίτερα οξυμμένα, οφείλουν νάχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι και κυρίως η Διοίκηση του Δήμου, η οποία θα κριθεί ούτως ή άλλως σε 15 μήνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αν δεν κάνω λάθος ο κ. Δανάκος μπήκε ως "φιλοξενούμενος" στο πολιτικό σπίτι όπου "νοικοκύρης" ή ένας εκ των νοικοκυραίων και παλιών Καματεριωτών δημοτών και κατοίκων ήταν και ο κ. Ρέππας...
    Και στη συνέχεια ο φιλοξενούμενος "αγαθή τη προθέσει και καλή τη καρδία", στη δημοτική παράταξη μαις και δεν πειθόμαστε ότι είναι "δεξιός", κίνησε την "εξωστική διαδικασία", στον κ. Ρέππα!
    Οποία αγνωμοσύνη και μέγιστη υποκρισία...
    Αλήθεια, μόνον ο κ. Ρέππας έχει τελικά, πολιτικό ανάστημα στην δημοτική παράταξή τους;
    Και στη δημοκρατία, η διαφωνία, δεν συνιστά a priori πράξη διαγραφής...
    Ένα μήνυμα που θα πρέπει να λάβουν υπόψη όλες οι δημοτικές παρατάξεις μιαις και σύμβουλοι χειραγωγημένοι, δεμένοι πεισθάγκωνα και με την απειλή μαστιγίου, στρατωνισμένοι και απομονωμένοι κοινωνικά δεν (μας) χρειάζονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φιλε ανώνυμε,ο Δανάκος ξεκίνησε και ιδρυσε την παράταξη το 1998, όταν ο κ. Ρέππας έπαιζε πρέφα στο καφενείο. Τι μας λες για φιλοξενία και νυκοκύρηδες; Νοικοκύρη εγώ ξέρω τον Δανάκο και φιλοξενούμενο τον κάθε Ρέππα. Πλάκα μας κάνεις; Εδώ έχουν σηκωθεί τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι αν δεν έχεις καταλάβει. Αν μιλάς και μπερδεύεις το κόμμα με τη Δημοτική παράταξη, μάλλον έχεις λάθος. Δεν έχει καμμία σχέση το ένα με το άλλο και όσο αυτά τα δύο μένουν άσχετα μεταξύ τους τόσο το καλύτερο γιά τον τόπο. Αυτό πρέπει να το καταλαύουν ακόμα και τα κόμματα και να μη θέλουν να κάνουν παιγνιδάκια σε κάθε Δήμο. Μόνο ζημιά γίνεται έτσι. Κατάλαβες;
    Το A PRIORI, μάλλον ισχύει στο ότι μας χρώσταγαν το βόδι, μας πήραν και το σχοινί. Ο νοών νοείτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΑ ΕΒΓΑ ΨΑΡΡΕ
    ΞΥΠΝΑ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΕ ΑΙΤΕ
    ΔΕΣ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ
    ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΣΠΙΔΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ
    ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΔΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΑ

    ΜΥΡΙΣΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
    ΛΑΜΠΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΕΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ
    ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ
    ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΠΑΛΙ ΝΙΚΗΤΕΣ.


    ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ, ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΠΗΡΑΤΕ ΜΟΛΙΣ 22%. Μ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ,

    ΘΕΤΩ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

    ΕΙΤΕ ΛΕΓΕΤΕ ΡΕΠΠΑΣ ΕΙΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, Κ.Λ.Π.

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΠΕΙΓΟΝ! Η ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ;

    Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ;

    Η ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΛΟΓΟΥ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ;

    Η ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Η ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 40 ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Κ.Λ.Π.;

    ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΠΟΛΗ ΑΚΡΙΒΑ! ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;

    ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ;

    ΝΑ ΤΟ ΒΡΑΣΟΥΜΕ TOTE ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΑΣ!

    ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΣ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ!

    ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕ ΑΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΕΣ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΛΕΙΑ ΣΑΣ!

    ΕΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ!
    ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ ΣΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ !!

    ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή